S

VÄRIT OVAT VAPAUDEN

PUNAVALKOINEN TURKU

Keskikaupungilla Cecilia makaa jugend-linnassaan poski persialaismattoa vasten samaan aikaan kun laitakaupungin Aina marssii joka aamu töihin tehtaaseen. Molemmat himoitsevat vapautta kuumeisessa kaupungissa, jossa työväki vaatii oikeuksiaan, ja jonka läpi joki virtaa kuin verisuoni.

 

Värit ovat vapauden on esitys vallan ja vapauden kaipuusta, odotuksesta uuden ajan kynnyksellä, halusta tehdä muutos - ja siitä, kuinka halu kääntyy tuhoon. Kaiken ympärillä elää ja hengittää Turun kaupunki, sen jokiranta, puutalokorttelit, kauppatori, työväentalot ja kirkontornit.

 

Vahvasti paikkalähtöinen esitys vie yleisönsä ja tekijänsä sadan vuoden takaisen Turun kaduille ja toreille, joissa virret ja työväenlaulut soivat. Värit ovat vapauden on ajan pyörre, joka kutsuu katsojat yhteen Suomen itsenäisyyden kipeille alkulähteille.

 

Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Anni Mikkelsson, joka tunnetaan muun muassa Meriteatterille tekemistään käsikirjoituksista ja ohjauksista.

 

Katsojapalautetta:

 

"Tällaista on teatterin syytä olla! Ei mitään turhaa, ylimääräistä, vaan kaikella, joka yksityiskohdalla on funktio, vieläpä useita. Ohjaaja on tehnyt kauden timantin, näyttelijät ihan helmiä. Näyttelijäntyö on yhtä aikaa tietoista teatteriudesta, esittävyydestä, ja syvällisesti eläytyvää. Läsnäolo on hienoa - sanoin kuvaamatonta"

Taina Saarinen - FB-päivitys 5.12.2017

Rahoittajat: Kordelinin säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Turun Teatterisäätiö, Otto A. Malmin lahjoitusrahasto, Ida Aalberg -säätiö, Turun kaupunki

Vuonna 1917 Turku oli Suomen vallankumouksellisin kaupunki, jossa luokkaerot olivat kärjistyneet

ESITYKSET

TYÖRYHMÄ