HIKOILEVA MAAPALLO

JÖRÖJUKKAMAISIA TARINOITA YMPÄRISTÖSTÄMME

Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikasen Hikoileva maapallo -jöröjukkamaisia tarinoita ympäristöstämme on sarjakuvamainen, kaikkina vuodenaikoina ulkona luonnossa toteutettava nukketeatteriesitys. Esityksen keskiössä touhottavat riimitellen kommunikoivat jörötutkijat.

Pia Kaleniuksen ja Merja Pöyhösen heittäytyvä läsnäolo ja taidokas nukettaminen nostavat pöheiköstä päivänvaloon oikeita, isoja kysymyksiä tavalla, jota kuitenkaan ei voi seurata nauramatta ääneen. Tutkijat kohtaavat riemastuttavan joukon otuksia ja ilmiöitä, joihin maapallon hikoilu, ehkä-kenties-jollakin tavalla-mahdollisesti, saattaa liittyä. Esityksen tavoitteena on herättää kysymyksiä ja ajatuksia esityksen teemoista yhdessä pohdittavaksi esityksen jälkeen. Hikoileva maapallon on lastenteatteriesitys, joka toimii täysin mutkattomasti sekä kolme että kuusikymmentäkolmevuotiaille.

”Hikoilevassa maapallossa on samaa suorasukaisuutta kuin 1970 -luvun valistuksessa, mutta tosikkomaisuuden sijaan nykyteatterintekijät uskovat huumorin voimaan. Katsojien syyllisyydentuntoa kyllä kutitellaan, mutta olennaisempaa on erilaisten arkipäiväisten ilmiöiden ‒ kuten ketsupin, ylenpalttisen kuluttamisen ja pelkoa lietsovien uutisten – kyseenalaistaminen.”
Irmeli Haapanen: Punkisti punkista ja muusta ympäristöstä, Turun Sanomat 2.9.2018

 

Muuta tärkeää
Esitys toteutetaan ulkona, säästä riippumatta. Katsojien on hyvä varautua sään mukaisin varustein, sillä esityksessä ei käytetä katettua katsomoa. Lähtö esityspaikalle TEHDAS Teatterin aulasta.

 

Esityksen toteutusta ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto

 

Koulut ja päiväkotiryhmät: Kysy teatterilta tilausnäytöksiä viikoille 17, 18 ja 19. Tilausnäytökset tarjoushinnoin.

Osta Liput

13€ / 40€ 4hlö

Kesto 35min

ei väliaikaa

Kaikenikäisille

ESITYKSET

TYÖRYHMÄ

HIKOILEVA MAAPALLO

ESITYKSET

TYÖRYHMÄ