S

TUNTEMATON LEIJONA

MAAMME TÄRKEIN KISSAELÄIN NOSTETAAN PÖYDÄLLE!

Sadan vuoden uskollisen palvelun jälkeen Suomen leijona pitää paussin vaakunassa poseeraamisesta, avaa suunsa ja vihdoin puhuu!

Tuntematon leijona on duetto nukketeatteritaiteilijalle ja Suomen leijona -nukelle. Se on suorapuheinen nukketeatterin stand up -esitys, joka pui suomalaisuutta, maahanmuuttoa ja kulttuuripolitiikkaa, ja joka asettaa ennakkoluulot seinää vasten. Nauru on niitä vastaan paras ase.

 

Suomen leijona elää jatkuvassa ristiriidassa: Hän on villieläin, mutta hän on myös keskeinen kulttuurihahmo, hän on tottunut laajaan reviiriin, mutta joutuu nykyään tyytymään sellimäiseen vaakunaan. Sitä paitsi hän kaipaa takaisin kotiin lämpimään – mutta kotimaassaan hän olisi vain pieni leijona valtavalla, leijonien täyttämällä savannilla. Suomessa hän on sentään SE Suomen leijona, yksi ja ainoa. Miten tämän ristiriitaisen identiteetin kanssa elää?

 

Tuntematon leijona on hilpeä kannanotto erilaisen, alkuperäisen, Suomen leijonan puolesta. Sillä vaikka asiaa yrittäisi vääntää kuinka paljon, niin ei pääse eroon siitä faktasta, että Suomen leijona on maahanmuuttaja.

Osta Liput

22€/20€/15€

Kesto: 50min

+ 13-vuotiaat

ESITYKSET

TYÖRYHMÄ

KÄSIKIRJOITUS, OHJAUS, NUKENRAKENNUS JA ESITTÄÄ:

GRAAFINEN SUUNNITTELU:

-

TUNTEMATON LEIJONA

ESITYKSET

TYÖRYHMÄ