OLE MUN QUERELLE

KIIHKOISA NUKKETEATTERIKUVITELMA

Ole mun Querelle on nukketeatterin sooloteos, jossa ruma sekoittuu kauniiseen, kuolema rakkauteen ja jossa kristallilasi kaatuu likaisille lakanoille. Ikoninen homokuvasto, merenkulkuun liittyvä romantiikka ja Jean Genet’n romaani Querelle ovat intiimin esityksen kulmakiviä.

Merivoimien luutnantti S valmistautuu eläkepäiviinsä. Ennen viimeistä palkkapäiväänsä, hän joutuu yllättäen kohtaamaan oman elämänsä yksinäisyyden. Salskeiden meripoikien salakatselu on pian ohi; luutnantti on pian omillaan ja joutuu kohtaamaan tukahduttamansa puolen itsessään. Todellisuus satamassa seisovassa laivassa sekoittuu hekumalliseen romaaniin, jota luutnantti lukee iltaisin yksinäisessä vuoteessaan. Kiihkoisa pakkomielle komeaa merimies Q:ta kohtaan ajaa luutnantin tilanteisiin, joista ei selviä ilman väkivaltaa. Tai ilman himokasta kohtaamista rantavalleilla.

 

Ole mun Querelle nähdään nyt myös Helsingissä! Nykynukketeatterin minifestivaali Oh My Puppets! valloittaa Uuden sirkuksen keskuksen Cirkon Suvilahdessa 11.-13.4.2019.

 

”Ole mun Querelle on samaan aikaan kiinnostava, oivaltava ja viihdyttävä tutkimusmatka ranskalaisen kirjailijan Jean Genet’n teemoihin. Köydet tuovat lavalle sekä merellistä että seksuaalista symboliikkaa sitoessaan ja vapauttaessaan roolihahmoja omista sisäisistä vankiloistaan”

Frida Maria Pessi / Turun Sanomat 17.3.2019

 

"No nyt ollaan aikuisten nukketeatterin ytimessä! Timo Väntsi on ehkä paras ihminen Suomessa tulkitsemaan Jean Genetin Querelle -romaania näyttämölle. Ole mun Querelle iski suoraan tajuntaani, ja jätti sellaiset visiot verkkokalvoilleni, että ne kyllä taatusti seuraavat minua ajasta ikuisuuteen. Kaunista, himokasta, vaikuttavaa, hersyvän hauskaa ja todella taitavaa.”

Paljon melua Teatterista -blogi 18.3.2019

Osta Liput

22€/20€/15€

Kesto 1h

Ei väliaikaa

18+

ESITYKSET

TYÖRYHMÄ

OLE MUN QUERELLE

ESITYKSET

TYÖRYHMÄ