S

MISSING AMELIA EARHART

LUMOAVA NUKKETEATTERITULKINTA LENTÄJÄLEGENDASTA

”Kun Amelia Earhart katosi vuonna 1937, maailmaan jäi ihan valtava aukko. Se on tässä.”

Merja Pöyhösen tyylipuhdas nukketeatteritaidonnäyte palaa yleisön pyynnöstä ohjelmistoon. Ilmavan kauniissa ja haikeassa teoksessa käydään läpi vuonna 1937 kadonneen lentäjälegendan mysteeriä ja samalla herätellään kysymyksiä sankaruudesta, edelläkävijyydestä ja uskomisesta mahdottomaan. Herkästi nuketettu ja hetkittäin humoristinenkin nukketeatteriesitys kulkee kuin kaipauksensa kohde, rohkeasti omia reittejään, piirtäen samalla omalaatuisen henkilökuvan tekijänsä kaksoisolennosta ja maailman tärkeimmästä ihmisestä – Amelia Earhartista.

 

Median kommentteja:

 

”Kaunis tarina lentäjälegendasta näyttää nukketeatterin mahdollisuudet”

– Maria Säkö, Helsingin Sanomat

 

”Katsomossa huomaan herkistyväni, huokailevani ja huvittuvani. Välillä pidätän hengitystä. Kun esitys on rakennettu lempeydellä, läsnäololla ja lämmöllä, se vie mennessään kuin varkain. Missing Amelia Earhart saattaakin olla kaunein nukketeatteriesitys, jonka koskaan tulen näkemään.”

– Frida Maria Pessi / Turun Sanomat

 

”Merja Pöyhösen upea nukketeatteriesitys kadonneesta lentäjäsankarista on todellinen urotyö”

- Annikki Alku, Demokraatti

 

”Such full stage presence in combination with strong actor skills one do not see too often nowadays. … This is the story not only about a woman and pilot but also about hesitation together with strong desire to follow trackless ways. A full energy charge is guaranteed for several days after the play.”

 -Nur Magazine

 

”Esitykseen loihdituissa näyttämökuvissa ja Pöyhösen antautuvassa selostuksessa on jotain eksistentiaalisen pysäyttävää ja runollisen kaunista.” – Tuomas Rantanen, Voima

Osta Liput

22€/20€/15€

Kesto: 1h 15 min

sis. väliaika

+ 13-vuotiaat

ESITYKSET

TYÖRYHMÄ

KÄSIKIRJOITUS, OHJAUS, ÄÄNISUUNNITTELU JA ESITTÄÄ:

ÄÄNISUUNNITTELUN ASSISTENTTI:

MISSING

AMELIA EARHART

ESITYKSET

TYÖRYHMÄ

KÄSIKIRJOITUS, OHJAUS, ÄÄNISUUNNITTELU JA ESITTÄÄ:

ÄÄNISUUNNITTELUN ASSISTENTTI: