ILLUMINIUM

"WHEN BIRDS START FALLING, AND THEREMINS ARE CALLING - WE'RE CLOSE TO ILLUMINIUM".

Projekti on tieteellis-taiteellis-tutkimuksellinen seikkailu, joka etsii Illuminiumia - esityksen ydintä - kuten tiedemiehet alkuaineita.

Matkalla löytyy paljon muutakin kuin mitä aluksi luuli etsivänsä... Sumuisia tunnelmia, sähköisiä ääniä, suuria tunteita. Ja siellä jossakin pysähtyneisyydessä hohtaa Illuminium, tarina joka säteilee - silloinkin kun emme sitä toivoisi.

 

Arvaamattomina oppainamme toimivat Madame Marie Curie ja Harry Houdini, jotka johdattavat meitä ajassa kahdeksankymmentäluvun lopun Tsernobyliin, mutta raottavat myös verhoa tulevaisuuden mahdollisille näkymille. Illuminium tarjoaa pakomatkan täältä sinne. Ja takaisin, hellästi säihkyvämpänä.

 

Illuminium on voimakkasti visuaalinen nyky(nukke)teatteriesitys, joka käsittelee näkyviä, näkymättömiä ja oletettuja todellisuuksia - tieteen ja totuuden rajapintoja. Kahden kansainvälisen ryhmän luoma teos yhdistää elemettejä nukketeatterista, sirkuksesta,  tanssista ja muista silmänkääntötempuista.  Mihin haluamme uskoa, vaikka ei pitäisi? Mihin meidän pitäisi uskoa, vaikka emme haluaisi?

 

Krepsko - Nordic Puppet Ambassadors - Tehdas Teatteri

 

Krepsko on vuonna 2001 Prahassa perustettu kansainvälinen, lukuisia palkintoja voittanut ryhmä. Ryhmän ominatakeinen teatterilinen kieli yhdistää mustaa huumoria, voimakasta visualiikkaa ja absurdeja tragikoomisia tilanteita. Krepsko on esityksillään kiertänyt 30 maassa

Nordic Puppet Ambassadors ryhmän perustivat tanskalainen Sif Jessen Hymøller ja Outi Sippola vuonna 2011. Ambassadors valmistaa nukke- ja visuaalisen teatterin esityksiä ja esiintyy sekä Suomessa että ulkomailla. Illuminium on ryhmän neljäs teos.

 

Tutkimustamme ovat avustaneet:

SKR - Taike - Aura of Puppets - Nukketeatteri Sampo - PSIR (Pseudo-scientific Society for Illuminium Research)

Osta Liput

22€/20€/15€

Kesto 1h

Ei väliaikaa

8+

ESITYKSET

TYÖRYHMÄ

ILLUMINIUM

ESITYKSET

TYÖRYHMÄ